A japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium kapta meg az első Clarity Fuel Cellt a Hondától

  • Takahiro Hachigo, a Honda elnök-vezérigazgatója adta át az első Clarity Fuel Cellt a japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztériumnak
  • A modell piaci bevezetése jelentős lépés a hidrogénalapú társadalom felé

Megkezdte a Clarity Fuel Cellek leszállítását a Honda. Az első példányt a japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium (METI) vehette át, így az intézmény munkatársai már a piaci bevezetés kezdetén megtapasztalhatják a modell nyújtotta előnyöket. A kulcsot Tsuyoshi Hoshino gazdaságért, kereskedelemért és iparért felelős miniszterhelyettes vehette át a Honda elnök-vezérigazgatójától, Takahiro Hachigótól.

A METI irodaházában rendezett ünnepségen Mr. Hoshino rövid beszédet is mondott: „A Clarity Fuel Cell volánjánál ülve egyértelműen érződik, hogy a Honda szakemberei különösen nagy szenvedéllyel dolgoznak a hidrogénalapú társadalomért. A METI a jövőben is mindent megtesz az üzemanyagcellás járművek és a hidrogéntöltő-állomások népszerűsítéséért, illetve a hidrogénalapú társadalom megvalósításáért, ezért még szorosabb együttműködésre törekszünk a hidrogénkút-üzemeltetőkkel, az olyan autógyártókkal, mint a Honda és a többi piaci szereplővel.
Hachigo szintén megosztotta gondolatait: „Nagy öröm számunkra, hogy az első Clarity Fuel Cellt a METI-nek adhattuk át, egyúttal partnerei lehetünk a minisztériumnak azon törekvésében, hogy az állami és a civil szférát egyaránt a hidrogénalapú társadalom irányába mozdítsa el. A Honda mindent megtesz azért, hogy olyan műszaki megoldásokat és üzemanyagcellás járműveket dolgozzon ki, melyek megfizethetők, hatékonyak és vonzók a vásárlók számára.

Európában 2016 szeptemberében, az Egyesült Királyságban és Dániában, a HyFIVE projekt keretein belül indul meg a Clarity Fuel Cell piaci bevezetése. A modell korlátozott számú értékesítése az üzemanyagcellás járművek európai forgalmazásának első lépése, melynek fontos hozadéka, hogy valós adatokat szolgáltat a felhasználói szokásokról, illetve elvárásokról.