Vadonatúj VTEC TURBO erőforrásokkal érkezik az új Civic 2017-ben

  • Két további VTEC TURBO motor várható az európai piacon
  •  Az új motorok a Civic 2017-ben érkező, 10. generációjában mutatkoznak be 

A Honda bejelentette, hogy két új, kis hengerűrtartalmú motort fejleszt az európai piacra. A 1,0 és 1,5 literes VTEC TURBO erőforrások a Civic tizedik nemzedékében juthatnak elsőként szerephez, amelyet várhatóan 2017 elején mutat be Európában a gyártó. Természetesen ezek a hajtóművek is a Honda - egyre bővülő - Earth Dreams Technology motorcsaládjának tagjaként lépnek a piacra, kategóriaelső teljesítménnyel és páratlanul alacsony üzemanyag-fogyasztással elősegítve a dinamikus, egyszersmind környezetbarát autózást. Az első VTEC TURBO az év elején mutatkozott be az aktuális Civic Type R-ben. Képességeiről sokat elárul, hogy kétliteres összlökettérfogata ellenére 310 lóerőt ad le, s mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára a különleges utcai sportkocsit.

Az egyedülálló hatékonyság titka a vadonatúj motorkonstrukcióban és az újonnan fejlesztett turbóban rejlik, s olyan műszaki csemegék is hozzájárulnak, mint a változó szelepvezérlés vagy a csökkentett belső súrlódás. Az új feltöltő alacsony tehetetlenségi nyomatékából fakadóan rendkívül gyorsan reagál a fordulatszám-változásra, a közvetlen befecskendezés pedig teljesítmény és nyomaték tökéletes egyensúlyát nyújtja, jelentősen túlszárnyalva a szívómotorokat.

A vadonatúj Civic 2017 elején érkezik az európai márkakereskedésekbe, a Frankfurti Autószalonon tett bejelentésnek megfelelően. Ötajtós változatát kizárólag a Honda angliai üzemegységében (HUM), Swindonban készítik majd. A gyártás előkészületeként 270 millió eurót fektet be a Honda, ez teszi lehetővé az új termelőfolyamatok kialakítását és optimalizálását.